TUIGAGE

Controleer en vervang op tijd

TUIGAGE

Controleer en vervang op tijd

TUIGAGE

Het lopend- en staand want vormt samen met de zeilen de hoofdmotor van uw zeiljacht. Zoals met elke motor verdient ook het lopend- en staand want regelmatig onderhoud en controle. Hierdoor voorkomt u ongewenste verrassingen tijdens uw vakantie of weekendtocht. Bovendien is een goed getrimd schip niet alleen een sneller schip, maar ook veiliger. Een goede trim begint met goed getrimde verstaging. Want of we nu toerzeiler of wedstrijdzeiler zijn, dat schip voor ons moeten we inhalen!

Ook voor de tuigage kunt u bij Modus Marine terecht. Of het nu gaat om het vervangen van een enkele val of het complete lopend- en staand want. Daarnaast trimmen wij op verzoek uw mast optimaal, zodat u zorgeloos kunt zeilen. Modus Marine is officieel dealer van PROFURL rolfoksystemen. Wij leveren compleet nieuwe profielen en zijn uniek in het repareren en leveren van Profurl onderdelen.

MODUS MARINE VOOR:

 

 

  • Levering van een compleet of gedeeltelijk nieuw Profurl rolfoksysteem
  • Reparatie van Profurl rolfoksystemen (uniek in Nederland)
  • Levering van Profurl onderdelen
  • Visuele inspectie van lopend en staand want
  • Vervanging van (onderdelen van) de tuigage

PROFURL DEALER EN REPARATIECENTER

Sinds 2016 is Modus Marine PROFURL dealer. Wij leveren nieuwe Profurl rolfoksystemen die zijn afgestemd op de grootte van uw boot en uw wensen. Een rolfoksysteem is aan slijtage onderhevig. Vaak kunnen we onderdelen vervangen of repareren, maar als dat niet meer mogelijk is, bent u aan een nieuw systeem toe. We hebben verschillende Profurl profielen op voorraad. Bel of mail ons over de mogelijkheden.

REPARATIE PROFURL ONDERDELEN

Modus Marine is gespecialiseerd in het repareren van PROFURL rolfoksystemen. Onze monteurs zijn opgeleid in het vervangen en repareren van onderdelen. De lagers en onderdelen van uw profiel zijn onderhevig aan slijtage door het gebruik. U kunt met de boot langskomen op de werf of het Profurl onderdeel opsturen of langs brengen. Dan kijken wij of het te repareren is. In de meeste gevallen is dat gelukkig het geval. Wij zorgen dat uw gerepareerde onderdeel weer netjes bij u terug komt. Zo kan uw rolfoksysteem langer mee.

Bij Modus Marine kunt u ook terecht voor revisiesets en losse onderdelen. Desgewenst kunt u deze zelf vervangen.

REPARATIE PROFURL ONDERDELEN

Modus Marine is uniek in het repareren van PROFURL rolfoksystemen. Onze monteurs zijn opgeleid in het vervangen en repareren van onderdelen. De lagers en onderdelen van uw profiel zijn onderhevig aan slijtage door het gebruik. U kunt met de boot langskomen op de werf of het Profurl onderdeel opsturen of langs brengen. Dan kijken wij of het te repareren is. In de meeste gevallen is dat gelukkig het geval. Wij zorgen dat uw gerepareerde onderdeel weer netjes bij u terug komt. Zo kan uw rolfoksysteem langer mee.

Bij Modus Marine kunt u ook terecht voor revisiesets en losse onderdelen. Desgewenst kunt u deze zelf vervangen.

VISUELE INSPECTIE

Uw kostbare vallen slijten tijdens het gebruik. Dit doen ze echter met name op die plaatsen waar ze over blokken lopen en in de valstopper. De slijtage treedt vooral op als de lijn onder spanning staat. Dat laatste is alleen maar het geval bij gehesen zeilen. De slijtage is dus zeer plaatselijk en helaas ergens halverwege het val. Modus Marine kan een visuele inspectie van uw lopend en staand want uitvoeren. Wij bekijken vallen, lijnen en verstaging op schade of slijtageplekken en adviseren u of en wat er vervangen moet worden. Zo’n inspectie kan zowel met staande als gestreken mast. Als uw boot toch in de winterstalling staat bij ons op het terrein, kunnen we dat meteen voor u mee nemen tijdens het jaarlijkse onderhoud. U kunt ook gedurende het seizoen naar de werf varen, waar we de inspectie ter plaatse kunnen uitvoeren. Uiteraard is een inspectie op locatie ook mogelijk.

Omdat Modus Marine het in het voorjaar altijd enorm druk heeft met boten te water laten, onderhoudsklussen en reparaties uitvoeren, adviseren wij u tijdig te komen (liefst meteen in het najaar) met de vraag om een visuele inspectie. Dan kunnen wij dat nog voordat de winter invalt voor u regelen en hoeft u in het voorjaar niet op uw beurt te wachten.

tuigage staand want

TUIGAGE VERVANGEN

Zijn uw lijnen of verstaging aan vervanging toe? Modus Marine kan u deze zorg uit handen nemen. Wij maken uw lijnen en vallen op maat, splitsen er desgewenst ogen of sluitingen in (ook moderne lijnen) en voorzien uw lijn als u dat wilt van een mantel tegen slijtage. Ook kunnen we vallen voor u verjongen. Daarnaast is Modus Marine gespecialiseerd in het vervangen van de verstaging. Zelfs tegen het vervangen van dikkere verstaging zien we niet op, we hebben de juiste apparatuur daarvoor. Modus Marine werkt eveneens samen met De Tagrijn in Lelystad-Haven, de watersportwinkel die jarenlange ervaring heeft in het vervangen van tuigage.

TUIGAGE VERVANGEN

Zijn uw lijnen of verstaging aan vervanging toe? Modus Marine kan u deze zorg uit handen nemen. Wij maken uw lijnen en vallen op maat, splitsen er desgewenst ogen of sluitingen in (ook moderne lijnen) en voorzien uw lijn als u dat wilt van een mantel tegen slijtage. Ook kunnen we vallen voor u verjongen. Daarnaast is Modus Marine gespecialiseerd in het vervangen van de verstaging. Zelfs tegen het vervangen van 10 mm verstaging zien we niet op, we hebben de juiste apparatuur daarvoor. Modus Marine werkt eveneens samen met De Tagrijn in Lelystad-Haven, de watersportwinkel die jarenlange ervaring heeft in het vervangen van tuigage.
tuigage staand want

ZORGELOOS VAREN? MODUS MARINE HELPT

Wilt u meer informatie over de tuigage, hebt u vragen of wensen? Bel of mail voor de mogelijkheden. Bij Modus Marine is veel mogelijk. Natuurlijk kunnen we ook op locatie uw tuigage beoordelen en advies geven. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Op al onze leveringen zijn de Hiswa voorwaarden van toepassing.

BEL 0320-261812